Kulmahiomakone voi tulla tarpeeseen joutuessasi esimerkiksi katkaisemaan tai hiomaan materiaaleja, kuten betonia, kiveä tai metallia. Markkinoilla on paljon erilaisia kulmahiomakoneita valittavana, ja voi olla vaikea tietää, mikä niistä kannattaisi ostaa. Me Stayprolla haluamme auttaa sinua, ja siksi olemme selvittäneet suosituimmat kulmahiomakoneemme, jotka ovat myös asiakkaidemme testaamia ja saaneet heiltä huippuarvosanan!  

Kulmahiomakone on monitoimityökalu, jolla voi työstää useita eri materiaaleja ja jota voi käyttää useissa erilaissa tehtävissä. Kulmahiomakoneen käyttömahdollisuuksiin vaikuttaa koneeseen kiinnitettävä laikka. Tehtävästä riippuen siihen on valittava oikeanlainen laikka.

Mikä on kulmahiomakone? 

Kulmahiomakone on työstökone, jota käytetään ensisijaisesti erilaisten materiaalien, kuten kiven, betonin ja metallin, hiomiseen ja katkaisemiseen. Mutta vaihdettavan laikan avulla voit käyttää konetta moneen muuhunkin tarkoitukseen. Voit esimerkiksi työstää koneella useampia materiaaleja, kuten puuta, kaakelia ja terästä.  

Voit myös käyttää konetta erilaisissa työehtävissä. Saatavilla olevien laikkojen ja lisävarusteiden avulla voit käyttää kulmahiomakonetta esimerkiksi puhdistamiseen, urien leikkaamiseen ja kiillottamiseen.

Teknisesti ottaen kulmahiomakone on suhteellisen tehokas kone. Pyörimisnopeus, eli kuinka nopeasti laikka pyörii, on useita tuhansia kierroksia minuutissa. Mitä suurempi nopeus, sitä tehokkaammin laikka leikkaa. Lisäksi laikka kestää yleensä pidempään suuremmalla pyörimisnopeudella. Stayprolla eniten myymämme kulmahiomakoneet ovat kaikki pyörimisnopeudeltaan 8 500–1 000 kierrosta minuutissa.  

Akkukäyttöiset kulmahiomakoneet – kaikkein suosituimmat 

Saatavilla on verkkokäyttöisiä, paineilmakäyttöisiä tai akkukäyttöisiä kulmahiomakoneita. Suosituimmista kulmahiomakoneistamme suurin osa on akkukäyttöisiä ja varustettu 18 voltin (v) akulla.  

Riippuu tietysti olosuhteista, minkä tyyppinen ruuvinväännin kannattaa valita. Akkukäyttöinen kulmahiomakone on kannettava ja saat enemmän vapautta työskentelyyn. Sinun on kuitenkin huomioitava akunkesto ja ladattava akku silloin tällöin. Siksi voi olla hyvä omistaa kaksi akkua ja laturi. Silloin sinulla on aina käyttövalmis akku.  

Verkkokäyttöinen kone tarjoaa rajattomasti työskentelyaikaa. Sen sijaan työtilasi on rajallinen, sillä sinun on aina pysyttävä lähellä pistorasiaa. 

Vinkki! Hanki työstökoneillesi kaksi akkua, jotta sinulla on aina yksi ladattuna ja käyttövalmiina! Voi olla myös fiksua investoida volttisarjaan kuuluvaan akkuun, jolloin voit käyttää samaa akkua ja laturia useissa eri työkaluissa!  

Hyödyllinen vakiokoko 

Saatavilla on erityyppisiä ja erikokoisia kulmahiomakoneita, sekä suurempiin että pienempiin työtehtäviin. Voit hoitaa useimmat kodin korjaustyöt halkaisijaltaan noin 125 millimetrin kulmahiomakoneella. Tämän huomaa myös myydyimmistä kulmahiomakoneistamme – laikan halkaisija on nimittäin niissä kaikissa 125 mm.  

5 myydyintä kulmahiomakonettamme

Toinen eniten myymiemme kulmahiomakoneiden yhteinen tekijä on, että ne ovat kaikki tunnettujen ja vakiintuneiden merkkien valmistamia, kuten Bosch, Dewalt ja Milwaukee.