Puukkosaha on varsinainen työkalujen tukipilari. Se on varsin tarkka ja lisäksi täysin välttämätön purkutöissä ja raskaissa hommissa.

Puukkosahaa käytetään yleisesti aina, kun jotain katkaistaan – metallia, muovia, puuta, lasikuitua, kipsiä, rappausta jne. Oikeanlaisen työkalun valinta on tärkeää ja lisäksi sahanterä on valittava materiaalin mukaan.

Sahanterän valinta on erittäin tärkeää ja oikeanlaisella terällä voit periaatteessa sahata kaikkia materiaaleja. Puukkosaha on vähän kuin pistosaha, vain tehokkaampi ja monikäyttöisempi. Alla on luettelo asioista, jotka tulee huomioida ennen puukkosahan valintaa.

Moottorin teho

Valitse laite, joka on tarpeeksi vahva käyttötarkoitusta varten. Jos teet suuren purkutyön, voi olla vaarallista, jos laite on liian heikkotehoinen. Terä voi tarttua kiinni ja se ei tiedä hyvää!

Puukkosahan paino

Puukkosahan paino voi olla ratkaiseva tekijä, jos tiedät tulevasi käyttämään sitä paljon. Pääsääntöisesti akkukäyttöinen laite on painavampi kuin verkkovirralla toimiva. Jos laitetta käytetään ahtaissa tiloissa, pieni akkukäyttöinen 10,8V laite voi olla järkevä, sillä sitä on näppärämpi käyttää pienen koon ansiosta. Se myös painaa vähemmän kuin 18V tai verkkovirralla toimiva laite.

Kierrosluku

Kierrosluku on tärkeä tekijä puukkosahan valinnassa, sillä se ratkaisee leikkauksen tehon ja lisäksi se vaikuttaa sahanterän käyttöikään. Mitä korkeampi kierrosluku, sen nopeammin mäntä liikuttaa terää edestakaisin.

Käyttötarkoitukseen sopivalla terällä leikkausteho on optimaalinen. Puukkosaha, jossa voit itse säätää iskunopeutta painikkeella, helpottaa työtä tietenkin siksi, että voit itse päättää, millä nopeudella työstät juuri kulloistakin materiaalia.

Iskunpituus

Männän iskunpituudella on myös merkitystä. Mitä pidempi iskunpituus, sitä enemmän pukkosaha leikkaa yhdellä iskulla, mikä nopeuttaa prosessia sekä pidentää terän kestoa.

Suuntaisohjain

Joissain puukkosahoissa on säädettävä suuntaisohjain ja joissain laitteissa ohjain on kiinteä. Säädettävyys on etu, sillä suuntaisohjainta säätämällä saat optimaaliset käyttöolosuhteen terälle ja vakaan suuntauksen sahattavaan materiaaliin.

Jos sinulla on kysyttävää aiheesta, ota ihmeessä yhteyttä Staypron asiakaspalveluun, niin autamme mielellämme!

Samankaltaisia artikkeleita